Effe bottelen?

Effe bottelen?

Fleur Deuss
Bijna klaar – althans dat denk ik. Dat dacht ik ook al eerder. Het bezoek aan Quevedo Portwines in februari was koud maar heerlijk. Veel verschillende portwijnen geproefd, wijngaarden bezocht, lekker gegeten en met heel veel plezier een port geblend voor Historical Wines, met de heel vriendelijke en kundige Cláudia Quevedo.

 

Heb je de port, dan ben je zo klaar – is wat ik dacht. Een mooie fles gevonden, erg lijkend op de portflessen van vroeger. Mooi etiket bedacht, geschilderd op de fles zoals toen. Kurk: check. Was: zwart, check. Bottelen maar!

Gelukkige ontvanger

Maar toen: de fles ging uit productie, de was op de proeffles bleek niet zwart maar donkerrood en onze Portugese etiketschilder vertaalde mijn kleurcodes steeds naar onbegrijpelijk Portugese kleuren. De eerste geschilderde fles met port is nu onderweg naar mij (de vorige was afgeleverd bij een andere Nederlandse Fleur in Den Haag, die echter verhuisd bleek te zijn. Ik hoop dat de gelukkige ontvanger heeft genoten van zijn/haar primeur!).

Voorproefje?

Gevalletje Pandora’s box. Gelukkig wel eentje die steeds minder verassingen geeft. Ik heb de proeflessen klaarstaan voor wie een voorproefje lust. En eind volgende maand komen de vele beschilderde flessen, met heerlijke historische port, binnen. Eind goed, al goed? Vast wel, met een klein slagje om de arm.

Reacties (0)

Er zijn geen reacties voor dit artikel. Wees de eerste die een bericht achterlaat!

Laat een opmerking achter

Let op: reacties moeten goedgekeurd worden voordat ze gepubliceerd worden

Meer artikelen: